Vad vill du utveckla, förändra eller förnya?

Så var jag tillbaka ”i sadeln” efter en lång och skön sommar. Sommaren har varit en härlig kombination av massor av bad och lek samt att renovera vårt sommarhus i södra Dalarna. Huset har fått en stor fin veranda och vi har panelat om hela huset. Processen med att riva och rensa bort gammalt byggmaterial för att sedan sätta vindpapp och nya reglar att fästa ny panel på har varit kul, slitsamt och utvecklande på en och samma gång. I bland har vi skrattat och bara njutit av att stå och spika bredvid varandra. Och ibland har vi morrat över hur många olika vinklar och ojämnheter ett gammalt hus kan ha. Och ofta har vi drömt oss bort till vilka böcker vi ska läsa i solstolarna när bygget är klart, eller vilka potentiella nya projekt vi ska ta tag i då.

När jag har gått där i mina bättre begagnade snickarbyxor har jag fler än en gång slagits av tanken att renovera ett hus är ungefär detsamma som personlig utveckling. För ibland är det precis så att för att nå dit du vill så måste du riva gamla barriärer för att det nya ska få fäste. Och i andra fall så kanske du kan fortsätta bygga nytt på det du redan har. Ibland kanske du stöter du på patrull och får hitta nya vägar eller kanske tom fråga någon om hjälp för att komma vidare. Och titt som tätt så kan du stanna upp och se hur långt du har kommit och att du är närmare ditt mål än vad du var i går.

Så…

VART är du på väg? vad vill du utveckla, förändra eller förnya?
NÄR ska du ha nått ditt mål?
HUR vet du att du har nått ditt mål, din dröm eller önskade läge? HUR ska du ta dig dit?
VAD behöver du för att lyckas med din ambition?
Och framförallt…
HUR ska du ha det på din resa?

Och oavsett om du redan varit igång ett tag efter semestern eller om det är precis som för mig din första dag så önskar jag dig en skön fortsättning på Augusti!

Jag hoppas vi ses på resans gång!

Varmt,
Lena